Евелин Банев-Брендо влиза в затвора за срок от 6 години при

...
Евелин Банев-Брендо влиза в затвора за срок от 6 години при
Коментари Харесай

Прокуратурата: Брендо влиза в затвора за 6 години при първоначален строг режим

Евелин Банев-Брендо влиза в пандиза за срок от 6 години при първичен непоколебим режим в затвор. С присъдата съдът е зачел и приспаднал предварителното задържане на наказания. Това оповестиха от пресцентъра на Софийската градска прокуратура. 

Брендо се съобщи самичък през днешния ден в 7:30 ч., когато отиде пред Софийския затвор с юриста си. Ето какво още прецизираха от СГП: 

С присъда от 15.02.2013 година на Софийски градски съд (СГС), влезнала в действие на 26.04.2018 година, Е.Б. е приет за отговорен за това, че за времето от 17.10.2002 година до 30.05.2005 година на територията на Република България, Обединено Кралство Англия и Северна Ирландия, Британски Вирджински острови, Съединени американски щати, Конфедерация Швейцария и Република Австрия взел участие в проведена незаконна група дружно с още две лица, основана за да прави закононарушения по член 253 Наказателен кодекс – осъществяване на финансови интервенции (внасяне в брой и нареждания за преводи на парични суми от разнообразни банкови сметки на компании в банки в чужбина към Република България за кредитиране на активността на „ ПФЮ " АД) с пари, за които знаели, че са добити посредством противозаконен трафик на наркотични субстанции – придобиване, разпространяване, държане, транспортиране и преместване на високорискови наркотични субстанции в огромни размери без съответно позволение – закононарушение по член 321, алинея 3, т. 2, във вр. с алинея 2 от Наказателен кодекс.

В Софийска градска прокуратура е формирана присъдна кореспонденция на съображение получената ефикасна присъда. Наблюдаващият прокурор е подхванал нужните дейности за осъществяване на присъдата. Осъденият не е открит на територията на Република България. Обявен е за общодържавно търсене, издадена е Европейска заповед за арест и е разгласен за интернационално търсене.

През 2021 година и 2022 година наказаният е подал молби до Софийски градски съд на съображение Закона за признание, осъществяване и изпращане на правосъдни актове за налагане на санкции отнемане от независимост или ограничения, включващи отнемане от независимост, с които желае да се признаят и одобряват за осъществяване в Република България постановени по отношение на него правосъдни актове, с които му е наложено наказване отнемане от независимост от способените правосъдни органи на други две страни, които членуват в Европейския съюз – Румъния и Италия. И двете молби на наказания са оставени без разглеждане, тъй като молителят не се е намирал на територията на Европейския съюз, каквото е условието на специфичния закон.

На 24.06.2024 година наказаният се е явил непринудено за изтърпяване на наказването. След определяне на самоличността и осъществяване на административни процедури наказаният е настанен в Софийския затвор за изтърпяване на наказването отнемане от независимост, като е зачетено за начало на наказването 24.06.2024 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР